Nudimo vam

  • Visoko specializirano opremo
  • Predano ekipo, ki upravlja in vzdržuje opremo
  • Vam prilagojene postopke in rešitve
  • Odprt dostop in proaktivnen odnos

Nanocenter je zanesljiv partner, ki vam lahko pomaga pri optimizaciji delovanja z analizami kakovosti in napak surovin in materialov za industrijsko proizvodnjo.

Modeliranje elektronskih in strukturnih lastnosti nanostrukturiranih naprav
V zadnjih dveh letih so se dokazane meje nadzorovane, koherentne elektronske dinamike v nanosistemih razširile za red velikosti. Primeri vključujejo: dinamiko enega vrtenja v polprevodniških kvantnih pikah na časovnem merilu do mikrosekunde, elektronski interferometri v GaAs, koherentni transport v mikrometrski lestvici v nanocevkah. Izboljšane nanostrukturirane naprave bodo zagotovile izjemno nizko porabo, poceni vezje in nove senzorske tehnologije za tlak, pospešek in sevanje, skupaj s kemičnimi senzorji, ki so sposobni zaznati in analizirati eno samo molekulo.

Cilj naših raziskav je razviti nove tehnike modeliranja za zanesljivo napovedovanje in nadzor elektronskega prenosa naboja in spina skozi posamezne molekule, ki bodo omogočile racionalno načrtovanje prihodnjih molekularno-elektronskih naprav.

Z uporabo ab-initio metod, ki temeljijo na DFT, bomo simulirali nove materiale, vključno s kovinskimi ali polprevodniškimi nanožicami in kovinskimi nanožicami, pritrjenimi na stopnice na silikonskih ali safirnih površinah. Vsi ti materiali predstavljajo osnovo za razvoj kvantnega računalništva ali molekularnih senzorjev. Rezultat takšnih DFT simulacij so zanesljive energije in energije elektronov, ki omogočajo določitev kristalnih ali molekularnih struktur ter napovedovanje različnih fizikalnih, na primer mehanskih ali električnih lastnosti.

Oprema za modeliranje

equipment ne obstaja